Home        
Proces      
Kwaliteit     Materialen  Milieu        

Contact      
Vacatures   
  Strength in Shape          
 Proces     
Demo Disa Matic 

(video/animaties moet ingeschakeld zijn)
 
    Proces demo Disa     Kwaliteit ISO/TS16949          Materialen Grijs/Nod/SiMo    
 ISO 14001 Milieu       Contact        Vacatures       


Het smelten van ons nodulair gietijzer gebeurt in 4 inductieovens met elk een inhoud van ± 3.5 ton. Hierdoor is het mogelijk om voortdurend vloeibaar gietijzer beschikbaar te hebben om een constant productieproces te waarborgen. Het hart van de productie wordt gevormd door de DISA-Matic MK4-2013 vormmachine. Dit is een volautomatische verticale vormmachine welke voldoet aan onze criteria van hoge vormsnelheid en grote accuratesse. hierdoor kunnen wij tegemoetkomen aan door de klant gewenste eisen. Series van een paar duizend tot ± 400.000 stuks p/jaar behoren tot de mogelijkheden, van ruw gietstuk tot compleet bewerkt.
Na het gieten van het product volgt het koelen op het AMC-koeltraject. Dit neemt gemiddeld 30 minuten in beslag waarna het gietwerk in een (koel) trommel terecht komt. Hier wordt product en vormzand gescheiden.

Het vormzand gaat retour naar opslagsilo's om opnieuw gebruikt te worden, het gietwerk vervolgt automatisch zijn weg naar een staalstraalmachine met 6 gradaties.
Nadat het product gescheiden is van gietloop en productvoeders volgt een controle door het laboratorium. Na vrijgave wordt het product afgewerkt en verzonden naar de klant. Voor mechanische bewerkingen en oppervlaktebehandelingen wordt gebruik gemaakt van gecertificeerde toeleveranciers.

     
  Waeles Nederland BV © 2011/2012    Home      Proces      Kwaliteit      Materialen      Milieu   ‖   Contact      Vacatures   ‖   Disclaimer